martes, 27 de abril de 2010

% MUY MUY ESCASO

Ya con más tranquilidad y habiendo leído artículos y análisis pués creo que al final como en las elecciones todos ganan.
Lo cierto es que dentro de los partidos que han apoyado esta convocatoria, y con el silencio del PSC, el fracaso ha sido importante.
Un diario de ámbito provincial hace un análisis interesante con datos y %.
Como miembro del PPC, no puedo estar contento ni orgulloso de que en mi municipio se realizara la consulta pero... si por los resultados obtenidos.
Por mucho que se quiera vestir no han sido buenos, se prodrá decir que el % es superior al de algunos partidos cuando concurren elecciones etc..etc. pero no es lo mismo en absoluto.
La gente del NO evidentemente no ha ido a votar porque era caer en la trampa, y la gente del SI, muchos de ellos no lo ven como prioritario y si son conscientes de que hay muchas otras cosas que preocupan a la gente y no estas convocatorias.
Ni con el aval de CIU se ha conseguido una masiva movilización, y lo hemos de celebrar.
No dedicaré más tiempo a esto y espero y deseo que la tolerancia a discrepar de estas convocatorias sea tomada como lo más normal del mundo.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Ja ho sabem que tant la participació com el resultat no impliquen res de res, a nivell legal. Ens ho aniran repetint dia si dia també. Però potser aconseguirem que ens ho creiem, que és possible i que no és una simple utopia.
De fet, una cosa ningú pot negar-la, el tema de la independència està sobre la taula i cada vegada se'n parla amb més naturalitat, i això no és pas poca cosa si ens fixem com estava la qüestió fa uns quants anys.Cal recordar la manca de mitjans amb els quals s'ha treballat, el silenci dels grans mitjans de comunicació i l'oposició a vegades ben contundent.
S'imagina algú una campanya normal sobre la independència de Catalunya amb tots els mitjans disponibles, públics i privats?
Una passa important ja s'ha fet: començar a decidir el què es vol. Cal seguir treballant en aquest sentit tot sabent la feina que hi ha per fer, però també les possibilitats per fer-la.

Anónimo dijo...

Diumenge passat van votar a les consultes celebrades en 211 municipis persones no necessàriament convençudes des del punt de vista nacional, però sí convençudes que avui, pertànyer a Espanya és un mal negoci per a les seves butxaques.
L'independentisme creix, i té més votants que l'única força que actualment es defineix , tot i que falssament com a tal amb representació parlamentària (E).
Això vol dir que hi ha camp per
córrer.

Anónimo dijo...

No sé si era una anècdota o un acudit però s'explicava que en una ocasió, en una visita oficial, un home es va atansar a Franco i li va dir que ell per la seva feina viatjava molt i que no veia que la seva acció de govern fos gaire positiva. I diuen que Franco li va respondre "Usted lo que tiene que hacer es viajar menos y leer más los periódicos".
Si era un acudit és ben vigent oi? PePe.

José Oviedo dijo...

Ademas del chiste de Franco curratelo mejor oi? Anònim???

Anónimo dijo...

"Lo cierto es que dentro de los partidos que han apoyado esta convocatoria, y con el silencio del PSC, el fracaso ha sido importante".
Imaginat si l'ala catalanista del PSC es decidit d'una vegada per totes desvincular-se de les directrius del PSOE. Tot arribará.