martes, 18 de diciembre de 2007

EN CONTRA DEL CANON DIGITAL

El Partido Popular se opondrá a lo que considero un abuso y hasta un acto anticonstitucional, en la nueva ley del canon digital. Parece que ya no vale el ánimo de lucro y nos clavan ya canon digital en la telefonía movil Ipods etc.. etc..
El Congreso a recibido más de 5000 correos para que no se lleve a cabo la aprobación de dicho canon y encima la SGAE amenaza al Partido Popular diciendo " El sector cultural tomará buena nota de esa decisión" Parece que los titiriteros del No a la Guerra etc..etc.. a la hora de implantar cánones y llenarse los bolsillos no tienen miramiento con la gente, que la mayoría de ellos son jóvenes que utilizan esos soportes.

8 comentarios:

Tertulià dijo...

Des de fa temps plataformes a la xarxa, com “Todos Contra el Cànon” o “Hispalinux” lluiten per fer sentir els seus arguments davant el potent lobby que representa la SGAE.
Només darrerament l’aparició del Público ha permès que emergís en els Mass Media una opinió diferenciada sobre el Cànon i denunciant els interessos obscurs que s’amaguen darrera de la SGAE.
El Cànon Digital és una mesura injusta, que no servirà per resoldre la Pirateria Digital i que ens fa pagar a tots i a totes per accions que cometen alguns. Per exemple el 82% dels CDs verges venuts són per a ús empresarial o bé per a ús personal.
No pot ser que quan decidim digitalitzar les NOSTRES fotografies en un CD paguem un Cànon Digital, que a més no gestiona l’Estat sinó una fundació privada, la SGAE.

Anónimo dijo...

Te deseo 12 meses felices.
52 semanas de coña.
365 días de éxito.
8760 horas de salud.
525600 minutos de suerte y
3153600 segundos de sexo.

Con Rajoy es posible ¡¡

Bon Nadal i Any 2008.

Anónimo dijo...

Está claro que se acerca la campaña electoral y las futuras elecciones generales.
Y uno es consciente cuando escucha a la derecha de este país hacer proclamas que más que proclamas a los ciudadanos, claman al cielo.
Y es que ahora y como siempre ha sido la derecha de este país; se jartan de decir que tienen la fórmula perfecta para hacer que los ciudadanos y ciudadanas paguen menos impuestas y sigan teniendo los mismos servicios. Y esto que parece idílico en la realidad en un sueño imposible de cumplir, y no por que lo diga yo, sino porque lo dicen las matemáticas y la macro economía.
Si el actual sistema del bienestar se mantiene por la aportaciones de todos y todas, mediante los impuestos, ¿cómo lo haremos cuando paguemos menos y sigamos teniendo las mismas necesidades de servicios sanitarios, educativos, de seguridad, de prestaciones de desempleo o subvenciones para las viviendas de jóvenes o ayudas a las familias con nuevos hijos o hijas??, ¿como pagaremos los servicios necesarios que nacen de las situaciones familiares con un miembro dependiente, como aseguráremos coberturas sanitarias y dotaremos a nuestro sistema de salud; una de los 10 primeros en calidad del mundo, sin aportar nuestro granito de arena??, ¿Cómo?…claro, con la demagogia y las incumplibles cábalas del Partido Popular…
”si el ciudadano paga menos, tiene el dinero en su bolsillo y gasta más. Si gasta más sube el crecimiento y si sube el crecimiento…el cielo será rosa, las nubes de azúcar y las casas de chocolate…y así tendremos una maquina que haga dinero gratis…”
...con Rajoy y el PP todo es posible!.

Anónimo dijo...

Encara que els mitjans de comunicació recullen que l'esmena elimina el cànon, no és cert;Oviedo. Aquesta esmena no deroga el Cànon digital, no és una esmena tipus “s'elimina l'article 25 de la Llei de la Propietat Intel•lectual” sinó que insta que en el termini d'un any es modifiqui la Llei de la Propietat Intel•lectual “eliminant l'anomenat Cànon Digital i proposant alternatives consensuades amb el sector per a la salvaguarda dels drets d'autor i de la propietat intel•lectual”. És a dir, l'aplicació d'aquesta esmena no elimina el cànon ni ara, ni dintre d'un any, simplement, podria suposar que dintre d'un any s'establís un altre tipus de Cànon.
El PP ha actuat amb una absoluta manca de coherència ja que el Cànon Digital va ser aprovat per unanimitat, és a dir: també amb els vots del PP.
El debat públic aparegut en els mitjans demostra el caos actual del PP, no solament no tenen un posicionament clar, sinó que a més els seus responsables han mantingut postures diferents i fins i tot contradictòries.
Ara adopta una postura demagògica i electoralista, intenta esgarrapar vots de sectors contraris a força de dir que vota contra el cànon, quan no és cert, el vot favorable a l'esmena del senat no elimina el cànon.
El Cànon digital han de pagar-lo els importadors i fabricants i és decisió seva traslladar-lo al preu final dels seus productes perquè recaigui en els consumidors.
El Cànon no és un invent nou ja que la compensació equitativa per còpia privada existeix des de fa més de 40 anys a Europa. El cànon digital no és un nou impost, sinó una actualització del cànon analógic de còpia privada que existeix des de 1992ó1993.
El govern ha realitzat una nova proposta de tarifes, en la qual es realitza una baixada de tarifes, d'un 20% per CD i DVD i un 45% en el cas d'impressores. Per tant aquest Govern proposa reduir el cànon.
És necessària una transformació del model de negoci de la cultura, una petita aportació de molts que permeti la transformació del model de negoci de la creació, en un escenari que ha canviat a causa de les TIC’s que han transformat la manera d'accedir, copiar i transmetre aquests productes. Internet és un espai que permet l'accés lliure al coneixement de totes les persones, aquest és l'objectiu. Però ha de contemplar-se una adaptació del model de negoci cultural i una transició que permeti uns ingressos dignes a les persones creadores.
Hem de replantejar el tema del Cànon ara?; Hem de fer aquest debat en l'últim punt de l'últim ple de la legislatura?; Hem de tenir aquest debat en el marc de la LISI, una llei que no és la que li correspon i no en el de la Llei de la Propietat intel•lectual?. La resposta a aquestes preguntes és sens dubte no. I mes tenint en compte que el Cànon regulat per la llei de propietat intel•lectual 2006 no ha arribat ni a implantar-se i no podem ni tan sols avaluar l'impacte d’aquesta mesura. No és la forma ni el moment ni la llei adequada per a fer-ho, no pensem fer el joc a la demagògia barata de final de legislatura, el debat és molt més profund.
Ara be com-Con Rajoy es posible¡Oi¡

José Oviedo dijo...

Bueno ya se empiezan a ver los argumentos de los partidos contra-PP que son todos, 1º.- Si rebajamos los impuestos como ya hicimos, es electoralista y clama al cielo. 2º.- Si hacemos una reforma fiscal, es incoherente bla bla bla, 3º.- Si reprovamos a la ministra y los demas grupos catalanes en vez de por el bien de los usuarios piensan en rentabilidad politica y solo se abstienen, resulta que el incoherente es el PP, jaja esta si que es buena!!
Sobre la reforma de la ley del aborto por cierto gran globo sonda, la culpa es del PP también, lo del canon digital mas de lo mismo,

Pero no os preocupeis si Papa Noel o los Reyes Magos o el Cagatio, os regalan carbón la culpa es de Rajoy

Coherencia hermanos coherencia y ser un poco solidarios y repartir las culpas que es navidad.

rafael dijo...

Querido Jose, los titiriteros como bien tu dices, quieren que les subvencione y vivir de la comedia, teatro, cine..porque es cultura y los que trabajamos en sectores como el mio( La automocion), si perdemos el empleo y nos vamos a cortar pinos, que nos den p...no es cultura..manda huevos. besitos

tafaner dijo...

La SGAE, impulsora de l’impost revolucionari del cànon i aquells partits que avui en el Congrés donin suport a la seva aplicació seran els responsables de conculcar el principi pel qual, qualsevol ciutadà és innocent mentre no es demostri el contrari i de la formulació d’una llei discriminatòria, injusta i que al final no evitarà que el delicte es produeixi sinó que tots paguem pel que uns pocs fan.
Que pel simple fet d’adquirir un mòbil, un PC, un suport d’enregistrament magnètic o un aparell reproductor MP3, algú es cregui amb el dret de decidir si s’és o no un delinqüent i multar a la prèvia pel delicte que s’intueïx cometrà, és tant com posar la tireta abans de que la ferida. Per la mateixa regla de tres, seria fàcil que les grans superfícies, víctimes de petits furts pel que la seva facturació es veu disminuída en asi un 15%, apliquessin una quota d’entrada a qualsevol que volgués entrar en el seu establiment, pressuposant que tothom que hi entra és un petit “voleur”.
Si al final el tema segueix endavant, cosa de la qual no tinc cap dubte, no seria un argument legal que possibilités la pirateria el fet d’haver ja estat gravat amb anterioritat per aquesta vulneració del principi d’innocència?. En els estats de dret no poden jutjar el mateix delicte per dues vegades, encara que estant la SGAE pel mig no tinc cap dubte que si.
El problema no és pagar el cànon, sino saber que cobreix pagar-lo i si un cop pagat possibilitarà la descàrrega des d’internet, o la generació de còpies que ara estan considerades com a delictes i el que és mes important, a qui beneficiarà la seva recaptació i posterior repartiment, perque aquí molt pagar, però obligació de transparència, ni una noi.

Anónimo dijo...

Ya he visto barios "bloggers" indignados con este tema. Y no es para menos. Y pensar que los verdaderos artistas activos no se llevan ni la décima parte del puto canon.
Manda huevos ¡¡¡¡.