martes, 15 de julio de 2008

FESTA DEL QUADRE

Fa escassament un any, tenia l'honor de ser un dels portadors del quadre de santa rosalia, passat aquest temps les coses han anat canviant i una d'elles és la no invitació als membres del consistori a aquesta processó.
Per que?. Els motius poden ser varis i diversos, tenir raons els uns i els altres però crec que és reflex de la situació per la qual està travessant el govern municipal.

A gaudir de les festes............ amb seny

4 comentarios:

Francesc Mercadé dijo...

No us han convidat?, I potser penses que és culpa de la crisi municipal?. No m'ho puc creure!. No has pensat que potser tingui a veure amb aquest fet: http://francescmercade.blogspot.com/2008/06/cultura-denuncia-la-destrucci-de.html
No has pensat que potser té a veure amb una negativa del delegat local del Vaticà, arran de l'afer de la denúncia per destrucció de patrimoni històric?
Jo penso que els flamencs regidors d'aquesta Vila hauríeu de fer com aquells devots de la Mare de Déu andalusos, que la segresten i fan la processó. Doncs això, hauríeu d'entrar a l'església, segrestar el Quadre de Santa Rosalía, i treure'l en processó!
De fet això va ser el que va fer el poble de Torredembarra el 1640, va segrestar-lo d'una casa del carrer de Cavallers de Tarragona, i el va treure en processó per a foragitar la pesta.
Potser aquesta és la clau, després el podrieu desar en la capella que teniu al pati del castell, i fins l'any que vé.
Bona Festa Major!

Anónimo dijo...

Una rabieta. Aquest és el motiu. Com els nens petits que quan diuen No! ningú els pot treure d'aquí...doncs el mateix passa amb el conseller en cap de Sant Pere Apòstol, que ara veurà com perilla la subvenció per les obres, i tot per denunciar que s'ha malmès part del Patrimoni que és de tots els torrencs.

Senyors i senyores del clero, el quadre és de tots els torrencs, creients i no creients, practicants i no practicants i ningú té la potestat per excloure ningú de portar-lo.

Anónimo dijo...

Supongo que ha este distanciamiento tambien ha podido ayudar el hecho, de que personas de insigne relevancia en el Consistorio, trás hartarse de manifestar públicamente su carencia de Fe y definirse cómo ateos o agnósticos, decidan y actuen hipócritamente. Incorporandose a las pasadas procesiónes de Semana Santa, para ver si conseguian 'arañar' algún voto de la debota muchedumbre. Pero haciéndolo tan irreverentemente que en algún momento del litúrgico paso colectivo, alguien dice en su blog que vio a varios ediles marcando el paso del 'chiqui-chiqui'.

Anónimo dijo...

Si a la processó de Setmana Santa o a la del Quadre, tots els que "manifiestan públicamente su carencia de Fe y se definen cómo ateos o agnósticos" decidíssin no asssistir-hi, només quedarien 4 i el cabo.

Si a més hi sumem els que alguna vegada s'han saltat els preceptes de la religió catòlica, però fan com si res, no hi aniria ni el cabo.

Afortunadament totes les processons són actes populars on hi pot assistir qui vulgui mentres ho faci amb respecte.